vrijdag 27 november 2015

De week van de smaak

De 'Week van de smaak' werd een zeer gevulde week. We openden een keuken in onze poppenhoek, een restaurant, ieder kon op onze menukaart zijn keuze maken en de ober bracht het dan even langs.
De kunstenaars werkten een stilleven uit, de technici het proefje van deze week 'De dansende rozijntjes', de knutselaars maakten een geschenkje voor de grootouders 'een sleutelhanger', de wiskundigen een rekenwerkje met macaroni. Ook kwam er 'moeke' op bezoek , in kader van de voorleesweek, en las ons een leuk en spannend verhaal voor, het lievelingsboek van Maurice. De kinderen van het vijfde leerjaar kwamen langs en brachten hun verteltassen mee. Juf Aurely werkte samen met de kleuters rond een verhaal van Rikki en 'Bang zijn'.We leerden schaduwfiguurtjes maken en ook wat  acrobatische figuren. Op het einde van de week werden , samen met de andere kleuters, de soepgroenten klaar gesneden want op vrijdag werden alle grootouders, moekes en vakes, ....enz uitgenodigd op onze 'Soepborrel'. Het werd een gezellige afsluiter van deze week!
De week van de smaak

zaterdag 21 november 2015

Hoog hoger hoogst samen met juf Aurélie

Samen met juf Aurélie experimenteren de kleuters rond de begrippen 'Hoog hoger hoogst'. De kleuters hebben ervan genoten. Alvast bedankt juf Aurélie!!
Hoog hoger hoogst

zondag 15 november 2015

Het weer

Samen verkennen we de verschillende weertypes. We meten de neerslaghoeveelheid met onze zelf geknutselde regenmeter. Ook de windrichting en windsnelheid meten we op met zelf geknutselde meetinstrumenten.Met onze paraplu's spelen we een telspel. Zoek een veilige plek onder de paraplu, met twee of met drie. Oooo nee, daar staat ééntje teveel!! Het weerbericht komt ook aan 't bod, met de weerman van dienst, hihihi!
Het weer